www.hypnosis.gr
Η σελίδα της επιστημονικής ύπνωσης
Blog
RSS
Ύπνωση και Θεραπεία
10/13/2016 6:22:20 PM

ΥΠΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

και όπως κάθεσαι εδώ και νιώθεις ασφαλής… έτσι και όταν θα κάθεσαι στη θέση σου στο αεροπλάνο θα μπορείς να νιώθεις… 

Η αίσθηση του αυτόματου και της αποσύνδεσης είναι χαρακτηριστικά της ύπνωσης. Μην σας ξαφνιάζει. Πολλά γίνονται στον αυτόματο καθημερινά και τα προσπερνάμε χωρίς να δίνουμε σημασία. Τα παραπάνω συνήθως λέγονται με έναν ήρεμο και ρυθμικό τρόπο.

Έχετε παρατηρήσει πού ακουμπά το κεφαλάκι του το μωρό όταν βρίσκεται στην αγκαλιά της μητέρας του και νανουρίζεται; 

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο flowmagazine εδώ

Υπνωση και Μαγνητική Τομογραφία
7/13/2016 4:56:10 PM

ΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΥΠΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ

Η μανγητική τομογραφία δεν είναι από τις αγαπημένες μου εξετάσεις. Ο περιορισμός χώρου και κίνησης είναι από τα πράγματα που με ζορίζουν. Όλοι έχουμε κάτι που μας ζορίζει. Είναι φυσιολογικό. Γι’ αυτό, ΜΗ ΝΟΣΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ απλά επειδή είναι πιο έντονα από το σύνηθες και μην τα αντιμετωπίζετε σαν συμπτώματα.

Είναι λογικό όταν κάτι σε ζορίζει να υπάρχει η σκέψη της αποφυγής. Θα μπορούσα να βρω και εγώ τρόπο να μην μπω στην διαδικασία. Αλλά ξέρω πολύ καλά ότι η ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΑΣ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ‘ΖΟΡΙ’ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΟΒΟ. 

Όταν πιεζόμαστε ή φοβόμαστε, ξεχνάμε την δύναμη που έχουμε να μας καλμάρουμε, να μας κατευθύνουμε και να δημιουργήσουμε τις εμπειρίες που επιθυμούμε. 

ΆΛΛΟ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, ΆΛΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ
2/11/2015 7:39:59 PM

ΆΛΛΟ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, ΆΛΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.

Με την έλευση της θετικής ψυχολογίας, η διάδοση της θετικής σκέψης εκτοξεύτηκε (αν και δεν είναι αυτό η θετική ψυχολογία) - κάτι που δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον χώρο της υπνοθεραπείας και της ύπνωσης. Το αποτέλεσμα είναι το «σκέψου θετικά» ή «αντικατέστησε της αρνητικές σκέψεις με θετικές», να παρουσιάζεται σαν συμβουλή-πανάκεια. Στην ύπνωση, κάποιοι θεωρούν ότι οι θετικές υποβολές αρκούν και  ότι αυτό αποτελεί υπνοθεραπεία.

Υπάρχει κάτι που δεν σας λένε. Η θετική σκέψη βοηθάει υπό μια προϋπόθεση... Διαβάστε ολό το άρθρο στο flowmagazine

 εδώ


ΚΑΤΑΚΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ
12/23/2014 2:39:26 PM
ΚΑΤΑΚΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ

Το έτος οδεύει στο τέλος του και ήδη συζητάμε τις αλλαγές που θέλουμε να υλοποιήσουμε του χρόνου. Και καλά κάνουμε. Οι στόχοι είναι απαραίτητοι στη ζωή μας. Προσφέρουν κατεύθυνση, δίνουν νόημα και συμβάλλουν στην ψυχική μας ανθεκτικότητα. Δεν μας έχουν μάθει, όμως, πώς να τους θέτουμε έτσι ώστε να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μας και να οδηγηθούμε στην επιτυχία που επιθυμούμε. Ξεκινήστε θέτοντας την ερώτηση...  Διαβάστε όλο το άρθρο στο flowmagazine εδώ.

ΜΑΜΑ ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ!
9/22/2014 6:43:08 PM
ΜΑΜΑ, ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ!

Βολτάροντας στην παραλία, μου τραβά την προσοχή ο ενθουσιασμός που δείχνει μια περίπου 4χρονη κάθε φορά που ξεπροβάλει κάποιο καβούρι από τα βράχια. Όσα καβούρια και να συνάντησε, ο ενθουσιασμός ήταν σαν την πρώτη φορά. Όταν ήταν ώρα να φύγει, γεμάτη ικανοποίηση δηλώνει στην μητέρα της "Μαμά, τα καβούρια είναι η ζωή μου".

Δεν μπορούσα παρά να σκεφτώ ότι όλοι με αντίστοιχο πάθος ξεκινήσαμε. Πάντα βρίσκαμε κάτι να μας γεμίζει και δεν χρειάζονταν πολλά. Όσοι έχετε μικρά παιδιά, παρατηρήστε τα και ενισχύστε αυτό το πάθος για να το διατηρήσουν μεγαλώνοντας. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς απομακρυνθήκαμε από αυτή την φυσική ικανότητα αλλά και από αυτά που μας ενθουσίαζαν και μας έδιναν πληρότητα.

Ευκαιρία, λοιπόν, να θυμηθείτε τα δικά σας καβούρια. Πάρτε χαρτί και στυλό.

Τα Μαγικά Μπισκότα (για παιδιά με αυτοπεποίθηση)
7/18/2014 5:38:30 PM

Να μια άσκηση για μικρά παιδιά που ενδυναμώνει την αυτοπεποίθηση τους (κι όχι μόνο). Βασίζεται κατά πολύ στην ύπνωση χωρίς όμως να κάνει κανείς την επίσημη διαδικασία της ύπνωσης. Απλά, τα παιδιά περνούν ευχάριστα και οδηγούνται σε ευχάριστα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας την φαντασία τους.

Ξεκινήστε με την μαγική ζύμη!

Η δύναμη της αρνητικής υποβολής.
5/30/2014 3:00:54 PM

Υπάρχει ένα είδος υποβολής η οποία μπορεί να μην είναι ιδιαιτέρως γνωστή αλλά ίσως είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες. Είναι η αρνητική υποβολή. Η αρνητική υποβολή έχει ένα παράδοξο: οδηγεί σε αυτό ακριβώς που θέλουμε να αποφύγουμε! Και παρόλο που δεν διαβάζουμε για την αρνητική υποβολή συχνά, την εφαρμόζουμε τακτικά χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Δεν είναι πολύ καιρός που πέρασε το Πάσχα. Σε μια συζήτηση που είχα με μια φίλη μου που της αρέσουν οι ύμνοι ειδικά της Μεγάλης Παρασκευής, μου παραπονιόταν γιατί κάθε φορά που έμπαινε στην εκκλησία για να παρακολουθήσει, τότε έρχονταν όλες οι ‘ακατάλληλες’ σκέψεις’.  Δεν μπορώ να καταλάβω, ούτε συνεννοημένες να είναι! Αυτό ακριβώς συμβαίνει σε πολλούς όταν προσπαθούν να μην σκέφτονται 

Οι υποβολές στην ζωή μας.
4/8/2014 7:54:45 PM


Πολλοί από εσάς γνωρίζεται ότι οι προτάσεις που προτρέπει ο θεραπευτής να ακολουθήσετε κατά την διάρκεια της ύπνωσης για να πετύχετε τους στόχους σας είναι οι γνωστές σε όλους μας υποβολές. Αυτό που πιθανώς να μη γνωρίζετε είναι ότι η ύπνωση δεν είναι απαραίτητη για να πιάσει τόπο η υποβολή. Οι υποβολές έχουν την ικανότητα να δουλεύουν ανεξάρτητα – αν και κατά την ύπνωση ενισχύονται. Σκεφτείτε την υποβολή σαν ένα μήνυμα που μπορεί να επηρεάσει εκείνον που θα το λάβει. Δεν χρειάζεται να είναι one to one. Μπορεί να επηρεάσει πολλούς συγχρόνους - σκεφτείτε τι έμμεσα μηνύματα μεταδίδουν οι διαφημίσεις με στόχο μια συναισθηματική μας αντίδραση (το συναίσθημα κινητοποιεί).

Υποβαλλόμαστε καθημερινά με ποικίλους τρόπους χωρίς τη μεσολάβηση της ύπνωσης. Σας έχει τύχει να ξύνεται κάποιος μπροστά σας για πολύ ώρα και να σας πιάσει φαγούρα;  Ξέρετε ότι η πλέον συνηθισμένη μη λεκτική υποβολή είναι το χασμουρητό; Χασμουριέται ένας στην παρέα και ακολουθούν σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι. Λιποθυμάει η κυρία ή ο κύριος που έδωσε αίμα δίπλα σας και σαν να νιώθετε κι εσείς μια αδυναμία.

8 items total
Copyright www.hypnosis.gr 2001
HomeΒιογραφικόΌλα για την ΎπνωσηNewsletter & Δωρεάν E-booksΤα Βιβλία μουΕκπαίδευση (Νέο!) - ΕκδηλώσειςBlogEnglish VersionLinksContact Form