Άρθρα – Δημοσιεύσεις

Δωρεάν άρθρα – Δημοσιεύσεις

Κάποιες από τις δημοσιεύσεις που ακολουθούν είναι πρόσφατες και κάποιες πιο παλιές. Ανεξαρτήτως ηλικίας, όλες έχουν κάτι να προσφέρουν. Πατήστε τους τίτλους για να τις κατεβάσετε και να τις διαβάσετε.

COACHING HYPNOSIS

Κατεβάστε και διαβάστε το άρθρο που εισήγαγε για πρώτη φορά τον όρο coaching hypnosis και δημοσιεύτηκε στο International Coaching Psychology Review. Πρόκειται για ένα πρακτικό άρθρο με παραδείγματα ενώ προσφέρει και ε΄να δείγμα των εκπαιδεύσεων μου.

SUGGESTIVE TECHNIQUES IN COACHING

Κατεβάστε το άρθρο που αναφέρεται για πρώτη φορά στη χρήση και αξιοποίηση των υποβολών στην coaching. Δημοσιεύτηκε στο Coaching: An International Journal of Theory, Research and Practice και αποτελεί ένα δείγμα των σεμιναρίων μου στις συγκεκριμένες τεχνικές.

Η ΒΡΑΧΕΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ (BRIEF STRATEGIC) ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Κατεβάστε και διαβάστε το αρθράκι-βιβλιοπαρουσίαση που εξηγεί τη βραχεία στρατηγική προσέγγιση στο coaching και πώς οι λύσεις τελικά μπορεί να είναι η αιτία των προβλημάτων μας. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Νέα Υγεία. Αν είστε coach, σύμβουλος, ψυχολόγος ή επαγγελματίας με θέση ευθύνης, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το βιβλίο κλικάρετε εδώ

COACHING IN GREECE

Όταν πρωτοξεκίνησε το περιοδικό AC Global Bulletin μου έγινε πρόσκληση να γράψω για το ξεκίνημα και την πορεία του coaching στην Ελλάδα. Μπορείτε να το κατεβάστε και να το διαβάστε με την ησυχία σας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΕΥΖΩΙΑ (WELL-BEING): ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

Πρόκειται για ένα technical report το οποίο ετοιμάστηκε για την Lapidus International που προάγει τη χρήση των δημιουργικών πρακτικών για την ενίσχυση της ευεξίας (wellbeing). Απευθύνεται σε επαγγελματίες.

Ο ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ

Ο θυμός χρειάζεται διέξοδο και κατηγορούμενο. Διαβάστε στο αρθράκι που έγραψα για το HR Professional πως μπορεί να κοστίσει ακριβά ο θυμός των εργαζομένων σε μια επιχείρηση και με ποιο τρόπο. Ίσως πείσει για την αναγκαιότητα εκπαίδευσης δεξιοτήτων όσων κατέχουν θέσης ευθύνης.

ΜΗΠΩΣ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

Το άρθρο στο περιοδικό ΝΕΑ ΥΓΕΙΑ που παρουσιάζει την διαδικασία επίλυσης προβλημάτων που περιγράφεται στο βιβλίο μου Brief Strategic Coaching. Όταν τα προβλήματα επιμένουν παρά τις προσπάθειες μας σημαίνει ότι εφαρμόζουμε λανθασμένενες λύσεις. Διαβάστε πώς τελικά οι λύσεις που εφαρμόζουμε δημιουργούν τα προβλήματα μας και τι μπορούμε να κάνουμε.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 

Κατεβάστε και διαβάστε την συνεντευξη στην Ελευθεροτυπία με αφορμή την έκδοση του βιβλίου μου Ληστείες: Οδηγός επιβίωσης για Εργαζόμενους και Επιχειρήσεις (Εκδόσεις Πατάκη).

Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ COVID ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ …

Διαβάστε την συνέντευξη στην δημοσιογράφο Αγαθή Χατζή και το pontosnews.gr σχετικά με αύξηση της βίας κατά των γυναικών εν καιρό Covid. Διαβάστε γιατ΄ί το ‘μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλής’ επιβάρυνε την κατάσταση, ποια είναι τα σημάδια σε μια σχέση που δεν πρέπει να αγνοήσει μια γυναίκα, τι συμβάλλει στην επιθετική συμπεριφορά, συμβουλές και πολλά άλλα. Είναι μεγαλούτσικη συνέντευξη με αρκετές πληροφορίες. Μπορείτε να την κατεβάσετε κλικάροντας τον τίτλο ή να την διαβάσετε online στο https://www.pontosnews.gr/672406/synentefxeis/i-via-kata-ton-gynaikon-en-meso-covid-19-to/

ΣΤΡΕΣ, ΘΕΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ

Ένα μικρό άρθρο βασισμένο σε ομιλία στο ‘Τζάνειο Νοσοκομείο’. Τα θετικά συναισθήματα δεν είναι απλά ευχάριστα. Έχουν βιολογικά οφέλη ενώ μπορούν να επιταχύνουν την αποκατάσταση από τις επιδράσεις των αρνητικών συναισθημάτων στην καρδιά. Διαβάστε περισσότερα ή κατεβάστε το άρθρο πατώντας τον τίτλο.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ

Ένα μικρό άρθρο στο περιοδικό προαγωγής υγείας ‘Νεα Υγεία’ για την αντιμετώπιση της επαγγελματικής εξουθένωσης σε ατομικό επίπεδο γιατι, ειδικά στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν οφελεί να βασιζόμαστε μόνο σε οργανωτικές παρεμβάσεις.

PREPARING FOR THE OLYMPIC GAMES

Ένα αρκετά παλιό άρθρο που περιγράφει τον σχεδιασμό προγράμματος έκτακτων γεγονότων που είχα αναλάβει στη διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα. Δημοσιεύτηκε στο Journal of Employee Assistance.

Η ιστοσελίδα και τα κείμενα της αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Επειδή στο παρελθόν ‘συνάδελφοι’ έχουν αντιγράψει το περιεχόμενο και το έχουν οικειοποιηθεί για δική τους προβολή, απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή χωρίς αναφορά στο όνομα μου και στη διεύθυνση της ιστοσελίδας (www.hypnosis.gr). Επιπλέον, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, διανομή και δημοσίευση – μερικής ή ολικής – των περιεχομένων της ιστοσελίδας με εμπορικούς σκοπούς χωρίς την γραπτή μου άδεια. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ακολουθείται ο δρόμος της νομικής οδού.