Η Γουρούνα Κάνει Πάρτι

Η Γουρούνα Κάνει Πάρτι … και μαζί με σένα
μαθαίνει, αληθινή επιτυχία τι σημαίνει

Το παραμύθι που βοηθάει τα παιδιά να μεγαλώσουν χαρούμενα και πραγματικά επιτυχημένα!

Η Νίτσα η γουρουνίτσα μεγαλοπιάνεται,
κι αποκλειστικά με τους στόχους της καταπιάνεται.
Έχει τόσες δουλειές που πρέπει να τελειώσει,
δεν βρίσκει χρόνο στους φίλους να αφιερώσει.

Άλλωστε, πλησιάζουν τα γενέθλια της την Παρασκευή,
κι ετοιμάζει την πιο φανταχτερή γιορτή.
Όταν δουν πόσα έχει καταφέρει, είναι σίγουρη ότι θα χαρούν,
ότι θα καταλάβουν και θα τρέξουν να τη συγχαρούν.

Έτσι συνεχίζει με τις ετοιμασίες,
η επιτυχία, σκέφτεται, χρειάζεται θυσίες.
Όμως οι περιπέτειες που συναντάει,
θα της μάθουν τι πραγματικά μετράει…

Μια διασκεδαστική και διδακτική ιστορία που καταρρίπτει τον μύθο ότι, την επιτυχία αν θες να πλησιάσεις, όσα αγαπάς πρέπει κάποτε να θυσιάσεις…

Μήπως μπορούμε να έχουμε και τα δύο;

Η πραγματική επιτυχία αγκαλιάζει προσωπικούς όσο και επαγγελματικούς στόχους. Περικλείει το παρόν όσο και το μέλλον. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι – που η επιτυχία τους έχει διάρκεια και δεν είναι παροδική – είναι εκείνοι που πετυχαίνουν τους στόχους καταφέρνοντας ταυτόχρονα να ζουν μια ζωή που τους δίνει νόημα και χαρά. Σκεφτείτε τον εαυτό σας. Πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή σας αν από μικρή ηλικία είχατε υιοθετήσει σκέψεις και προσεγγίσεις που τώρα προσπαθείτε να βάλετε στην ζωή σας είτε με την βοήθεια ειδικών ή μέσα από βιβλία και σεμινάρια.

Το παραμύθι γράφτηκε για να τη μοιραστείτε με τα παιδιά σας και μαζί να καταρρίψετε τον μύθο που θέλει να θυσιάζουμε όσα αγαπάμε για να γευτούμε την επιτυχία. Δημιουργήθηκε για να μεγαλώσουν τα παιδιά σας ευτυχισμένα και να συνεχίζουν να ζουν τη ζωή τους αληθινά επιτυχημένα.

Κατεβάστε Δωρεάν

Κατεβάστε τον πρόλογο της ‘Γουρούνας’ και δύο επεξεργασμένες εικόνες του παραμυθιού για να τις χρωματίσουν τα παιδιά. Επιπλέον, εκτυπώστε την ‘ασκήση’ όπου το παιδί ζωγραφίζει τον εαυτό του πραγματικά επιτυχημένο.. Τέλος, μπορείτε να διαβάσετε μια συνέντευξη που έγινε με αφορμή την πρώτη έκδοση του παραμυθιού και ένα αρχείο……

Κατεβάστε τον πρόλογο

Κατεβάστε τον πρόλογο του παραμυθιου ‘Η Γουρούνα κάνει Πάρτι’ και διαβάστε ποια είναι η πραγματική επιτυχία και ποιοι είναι οι αληθινά επιτυχημένοι άνθρωποι ανάμεσα στους οποίους … θέλετε να είναι και το δικό σας παιδί!

Κατεβάστε την εικόνα

Εκτυπώστε την εικόνα του παραμυθιού χωρίς χρώμα για να την ζωγρφίσει το παίδι σας. Στην εικόνα η Νίτσα η γουρουνίτσα πήρε το μάθημα της, κατάλαβε το σφάλμα της, ζήτησε συγγνώμη από τους φίλους της την οποία δέχτηκαν με αγκαλιές!

Κατεβάστε την εικόνα

Εκτυπώστε την εικόνα του παραμυθιού χωρίς χρώμα για να την ζωγρφίσει το παίδι σας. Στην εικόνα η Γουρούνα και η παρέα της το διασκεδάζουν. Η Γουρούνα κατάλαβε ότι “ναι, η επιτυχία είναι μια χαρά, αρκεί στη ζωή να φέρνει χαρά”.

Κατεβάστε την ‘ασκηση’

Εκτυπώστε την εικόνα και ζητήστε από το παιδί ή μαθητή σας να ζωγραφίσει τον εαυτό του αληθινά επιτυχημένο. Πώς θα είναι; Τι και ποιους συμπεριλαμβάνει; Ευκαιρία να περάσετε ένα σημαντικό μήνυμα με ένα διασκεδαστικό τρόπο.

Κατεβάστε την συνέντευξη

Κατεβάστε την πρώτη συνέντευξη που παραχ΄ώρησα όταν κυκλοφόρησε το παραμύθι στην δημοσιογράφο Μαρία Ζαβιανέλη, η οποία δυστυχώς έφυγε νωρίς. 

Τι λένε για τα παραμύθια

Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα Παιδικού βιβλίου 2013 από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου …γραμμική πλοκή, γλώσσα απλή και άμεση, με σωστό ρυθμό, συνοδεύει την πάλη του παιδιού με τους φόβους του και στο τέλος τη νίκη του. Η εικονογράφηση της Φραντσέσκας Ασσιρέλλι, λιτή και τρυφερή, συνοδεύει αρμονικά το κείμενο…

Ένα υπέροχο βιβλίο που διδάσκει στα παιδιά τη σημασία της φιλίας και της απλότητας ισοπεδώνοντας με χιούμορ τον κατεστημένο μύθο των μεγάλων που θέλει την επιτυχία και την χαρά δύο ασύμβατες και μακρινές έννοιες… Διαβάστε περισσότερα από την Ρομίνα Ξ΄ύδα εδώ 

.… οι καλύτεροι και πιο έγκυροι κριτές αυτής της διαδικασίας είναι τα ίδια τα παιδιά… Διαβάζοντας (το παραμύθι «Η γουρούνα κάνει πάρτι») τους συνεπήρε και την άκουγαν με ιδιαίτερη προσήλωση

Διαβάστε περισσότερα από την Ελένη Παπακώστα  εδώ 

…Μεσολάβησαν πολλά γεγονότα, αναξιοπρέπειες και ξιπασιές από μέρους της Γουρούνας έως ότου κατάλαβε πού βρίσκεται η επιτυχία και η χαρά· στη φιλία, στην άδολη αγάπη, στην κατανόηση, στα ευγενικά αισθήματα. Όλα τα παραπάνω εκφρασμένα (έμμετρα) χωρίς διδαχές ή νουθεσίες και παραδείγματα, παρά με χιούμορ, απλότητα και αθωότητα… Πολύ ωραία η εικονογράφηση του Γιώργου Σγουρού. Τρισχαριτωμένες οι φατσούλες των ζώων με την Καρυοφίλη μια κούκλα μοναχή. Διαβάστε περισσότερα από την Ελένη Σαραντίτη εδώ 

μια πολύ όμορφη ιστορία, αποτέλεσμα ισότιμης συνεργασίας μεταξύ συγγραφέα και εικονογράφου, που έχει στόχο να βοηθήσει τα μικρά παιδιά να ξεπεράσουν το στίγμα του φοβητσιάρη ή και του φοβικού. Πολύ καλαίσθητη η έκδοση, μεγάλου μεγέθους, με έξυπνες εικόνες …..

Διαβάστε περισσότερα από την Ελένη Σβορώνου εδώ


αυτό το σκοπό εκπληρώνει το συγκεκριμένο βιβλίο. Θέλει να μάθει στο παιδί ένα απλό πρακτικό τρόπο να ξεπεράσει τους φόβους του και να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του… επειδή μάλλον δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς φοβίες, θα άξιζε να ανακαλύψετε μέσα από ένα γλυκό παραμύθι πόσο εύκολο είναι να ξεπερνιούνται εάν αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας γι’ αυτές…
Διαβάστε περισσότερα από την Εύη Ξυραφά στο flowmagazine εδώ
( ) (link working)

.… η δύναμη της ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ είναι αυτή που μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας!!! Μια ιστορία που άρεσε πολύ στα παιδιά… Φτιάξαμε την “Σούπα των φόβων μας”… Ανακατεύουμε τους φόβους μας στο τσουκάλι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τραγουδάμε όλοι μαζί! Και τους τρώμε και είναι και πεντανόστιμοι!!!!
Διαβάστε περισσότερες υπέροχες ιδέες στο blog της Ευδοκίας Ξεφτέρη εδώ


θα μείνω στο συναίσθημα του φόβου – γιατί είναι κάτι που απασχολεί πολύ, μικρούς και μεγάλους – και θα σας πάω σε ένα βιβλίο που προσωπικά με ενθουσίασε και προσωπικά το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πρόκειται για το “Η Λελέκα σηκώνει κεφάλι”
Από την Φοίβη Λέκκα στο mothersblog.gr 

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΕ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Η ιστοσελίδα και τα κείμενα της αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Επειδή στο παρελθόν ‘συνάδελφοι’ έχουν αντιγράψει το περιεχόμενο και το έχουν οικειοποιηθεί για δική τους προβολή, απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή χωρίς αναφορά στο όνομα μου και στη διεύθυνση της ιστοσελίδας (www.hypnosis.gr). Επιπλέον, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, διανομή και δημοσίευση – μερικής ή ολικής – των περιεχομένων της ιστοσελίδας με εμπορικούς σκοπούς χωρίς την γραπτή μου άδεια. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ακολουθείται ο δρόμος της νομικής οδού.