ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Ανδρέας Αρματάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία. Ολοκλήρωσε τις σπουδε΄ς του στη ψυχολογία και μετεκπαιδεύτηκε στην κλινική ψυχολογία στο University of Hartford, Η.Π.Α
Ολοκλήρωσε το δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο του στην εφαρμογή της ύπνωσης στην ψυχοθεραπεία & ψυχοσωματική ιατρική στο Κέντρο Ψυχοθεραπευτικών Μελετών του University of Sheffield, Αγγλία. Υπήρξε από τους πρώτους και λίγους επαγγελματίες με ανάλογο πτυχίο διεθνώς. 

Όπως οφείλουν όλοι οι επαγγελματίες υγείας, για πάνω από δύο δεκαετίες η εμπειρία συνοδεύεται από διεθνή συνεχιζόμενη εκπαίδευση στο χώρο της υπνοθεραπείας και της βραχείας ψυχοθεραπείας/coaching.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ο Ανδρέας Αρματάς είναι εξωτερικός συνεργάτης του Κέντρου Μελετών Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και guest lecturer στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Προαγωγής και Αγωγής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, είναι υπεύθυνος εκπαιδευτής και συγγραφέας του προγράμματος Health Coaching του Πανεπιστημίου Αθηνών E-learning.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Επιστημονικός συνεργάτης των ακόλουθων:
-Ινστιτούτο Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής,
-Εθνικό Δίκτυο Προαγωγής Υγείας στους Χώρους Εργασίας,
-Εθνικό Δίκτυο Νοσοκομείων & Υπηρεσιών Προαγωγής Υγείας. Επιπλέον, τελεί καθήκοντα associate editor του επιστημονικού περιοδικού “Coaching: An International Journal of Theory, Research and Practice” ενώ είναι επιστημονικός σύμβουλος στις Εκδόσεις Πατάκη για τις σειρές βιβλίων ψυχολογίας/coaching.

Ο μόνος στην Ελλάδα μέλος των International Society of Hypnosis & αναγνωρισμένο μέλος του British Society of Clinical & Academic Hypnosis (μέλη των οποίων είναι αποκλειστικά επιστήμονες υγείας). Ιδρυτικό μέλος International Society for Coaching Psychology, , charter member του International Positive Psychology Association  και μέλος του Association for Coaching.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Κλινική εμπειρία σε Αγγλία, Αμερική & Αυστραλία. Υπεύθυνος συμβουλευτικής υπηρεσίας για κακοποιημένα παιδιά και για το προσωπικό της εταιρείας στην Αγγλία. Πλούσια εμπειρία συνεργαζόμενος με διεθνείς εταιρείες EAP (employee assistance programmes) στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, coaching και σεμιναρίων, στα πλαίσια των Προγραμμάτων Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού ενώ από το 2004-2007 ανέπτυξε το τμήμα υπηρεσιών συμβουλευτικής ανθρώπινου δυναμικού στην Ergonomia (με την συνεργασία της Αccor) και εκτέλεσε καθήκοντα Επιστημονικού Υπευθύνου. Από του πρώτους ψυχολόγους που ανέπτυξαν εστιασμένο πρόγραμμα ομαδικού coaching εργαζομένων γυναικών για την διαχείριση του στρες, μέσα από το πρόγραμμα EQUAL, και εκτέλεσε καθήκοντα επιστημονικού υπευθύνου ομάδας ψυχολόγων στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.

Διετέλεσε λέκτορας επιμόρφωσης ενηλίκων (2003-2008) του τμήματος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος.

Ως αποτέλεσμα της διεθνούς αναγνώρισης για τις εφαρμογές της ύπνωσης στο χώρου του coaching psychology και έχοντας εισάγει τον όρο “coaching hypnosis” στη διεθνή βιβλιογραφία, και εκπαιδεύει σε διεθνή συνέδρια. Έχει παρουσιάσει και εκπαιδεύσει την κλινική ύπνωση σε ιατρούς και ψυχολόγους σε χώρες όπως Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Ρουμανία, Αγγλία, Μπαχρέιν και Ιράν.

ΒΙΒΛΙΑ – ΑΡΘΡΑ

Είναι ο συγγραφέας του πρώτου θεραπευτικού παραμυθιού στην Ελλάδα (Εκδόσεις Πατάκη) με τίτλο: ‘Η Λελέκα Σηκώνει Κεφάλι: μάθε πώς τον φόβο να μειώσεις, κι εσύ κεφάλι να σηκώσεις’ που βοηθά τα παιδιά να ξεπεράσουν τους φόβους τους, βασισμένο στην παιδιατρική ύπνωση, και για το οποίο ο Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου του απονέμη το βραβείου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα παιδικού βιβλίου για το 2013. Αμέσως μετά κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη και το δεύτερο παραμύθι ‘Η Γουρούνα Κάνει Πάρτι: και μαζί με σένα μαθαίνει, αληθινή επιτυχία τι σημαίνει’ που βοηθά τα παιδιά να μεγαλώσουν πραγματικά επιτυχημένα και χαρούμενα. Το 2013 εκδίδει το βιβλίο ‘Ληστείες: Οδηγός επιβίωσης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις’ άπό τις ίδιες εκδόσεις ενώ το 2018 γράφει το κεφάλαιο για την ύπνωση στο βιβλίο ‘Σύγχρονες Ψυχοθεραπείες στην Ελλάδα’ από τις εκδόσεις Ασημάκη.

Στα αγγλικά συμμετέχει με το κεφάλαιο ‘Improving Employee Wellbeing: The Role of Coaching Psychology’ για το βιβλίο ‘Current Perspectives in Occupational Health Psychology’ από τις εκδόσεις Broken Hill Publishers. Το 2019 γράφει το κεφάλαιο ‘Breaking the Pattern in Teams: When the Solution is the Problem’ για το βιβλίο ‘The Practitioner’s Handbook of Team Coaching’. Το 2020 δημοσιεύει το ‘How the Solution Becomes the Problem: The Case at Microsoft’ (Sage Business Cases) από τις εκδόσεις Sage. Τέλος, το 2021 κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο από τις εκδόσεις Open University Press με τίτλο Brief Strategic Coaching: The Problem Resolution Process that Inspired Brief & Solution-focused Thinking στο οποίο το ‘Coaching at Work magazine’ έδωσε 5 αστέρια.


Περισσότερες πληροφορίες μαζ΄ί με δωρεάν υλικό για τα βιβλία αλλά και για τα δημοσιευμένα άρθρα ‘οπως το ‘Coaching hypnosis‘ και το ‘Suggestive Techniques in Coaching‘ μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ


ΣΥΛΛΟΓΟΙ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ


MEDIA – MME

Η ιστοσελίδα και τα κείμενα της αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Επειδή στο παρελθόν ‘συνάδελφοι’ έχουν αντιγράψει το περιεχόμενο και το έχουν οικειοποιηθεί για δική τους προβολή, απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή χωρίς αναφορά στο όνομα μου και στη διεύθυνση της ιστοσελίδας (www.hypnosis.gr). Επιπλέον, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, διανομή και δημοσίευση – μερικής ή ολικής – των περιεχομένων της ιστοσελίδας με εμπορικούς σκοπούς χωρίς την γραπτή μου άδεια. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ακολουθείται ο δρόμος της νομικής οδού.