ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 • Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αυστραλία με σπουδές στην ψυχολογία και μεταπτυχιακή ειδίκευση στην κλινική ψυχολογία από το University of Hartford, Η.Π.Α.
 • Δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο στην εφαρμογή της ύπνωσης στην ψυχοθεραπεία & ψυχοσωματική ιατρική στο Κέντρο Ψυχοθεραπευτικών Μελετών του Universityof Sheffield (Αγγλία), ο πρώτος με ανάλογο πτυχίο στην Ελλάδα.
 • Κλινική εμπειρία σε Αγγλία, Αμερική & Αυστραλία. Υπεύθυνος συμβουλευτικής υπηρεσίας για κακοποιημένα παιδιά (και για το προσωπικό της εταιρείας) στην Αγγλία.
 • Πλούσια εμπειρία συνεργαζόμενος με διεθνείς εταιρείες EAP (employee assistance programmes) στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, coaching και σεμιναρίων, στα πλαίσια των Προγραμμάτων Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού ενώ από το 2004-2007, ξεκίνησε το τμήμα υπηρεσιών συμβουλευτικής ανθρώπινου δυναμικού στην Ergonomia (με την συνεργασία της Αccor) και εκτέλεσε καθήκοντα Επιστημονικού Υπευθύνου.
 • Επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτο Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής και του Εθνικού Δικτύου Προαγωγής Υγείας στους Χώρους Εργασίας και επιστημονικός σύμβουλος στις Εκδόσεις Πατάκη για τις σειρές βιβλίων ψυχολογίας/coaching.
 • Από του πρώτους ψυχολόγους που ανέπτυξαν εστιασμένο πρόγραμμα ομαδικού coaching εργαζομένων γυναικών για την διαχείριση του στρες, μέσα από το πρόγραμμα  EQUAL και εκτέλεσε καθήκοντα επιστημονικού υπευθύνου ομάδας ψυχολόγων στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, στα πλαίσια του Μέτρου 5.1 για την επιχειρηματικότητα των γυναικών – σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.
 • Λέκτορας Επιμόρφωσης Ενηλίκων (2003-2008) του τμήματος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος.
 • Διεθνώς αναγνωρισμένος για τις εφαρμογές της ύπνωσης στο χώρου του coaching psychology, εισήγαγε τον όρο “coaching hypnosis” στη διεθνή βιβλιογραφία και εκπαιδεύει σε διεθνή συνέδρια. Ο μόνος στην Ελλάδα αναγνωρισμένο μέλος των International Society of Hypnosis & Bristish Society of Clinical & Academic Hypnosis (μέλη των οποίων είναι αποκλειστικά επιστήμονες υγείας).
 • Επιστημονικές συμμετοχές όπως: International Society of Hypnosis, International Society for Coaching Psychology, British Society of Clinical & Academic Hypnosis, International Positive Psychology Association, APA & Association for Coaching- International.
 • Έχει παρουσιάσει και εκπαιδεύσει την κλινική ύπνωση σε ιατρούς και ψυχολόγους σε χώρες όπως Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Ρουμανία, Αγγλία, Μπαχρέιν και Ιράν.
 • Είναι ο συγγραφέας του πρώτου θεραπευτικού παραμυθιού στην Ελλάδα (εκδ. Πατάκη) με τίτλο: Η Λελέκα Σηκώνει Κεφάλι: μάθε πώς τον φόβο να μειώσεις, κι εσύ κεφάλι να σηκώσεις που βοηθά τα παιδιά (βασισμένο στην παιδιατρική ύπνωση) να ξεπεράσουν τους φόβους τους και για το οποίο ο Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου του απονέμη το βραβείου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα παιδικού βιβλίου για το 2013. Αμέσως μετά κυκλοφόρησε (εκδ. Πατάκη) και το δεύτερο παραμύθι Η Γουρούνα Κάνει Πάρτι: και μαζί με σένα μαθαίνει, αληθινή επιτυχία τι σημαίνει που βοηθά τα παιδιά να μεγαλώσουν πραγματικά επιτυχημένα (και χαρούμενα). Το 2013 τελείωσε με την έκδοση του βιβλίου Ληστείες: Οδηγός επιβίωσης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις άπό τις ίδιες εκδόσεις.