Η Λελέκα Σηκώνει Κεφάλι

Η Λελέκα Σηκώνει Κεφάλι: Μάθε πώς τον φόβο να μειώσεις, κι εσύ κεφάλι να σηκώσεις! 

Το βραβευμένο θεραπευτικό παραμύθι που βοηθάει τα παιδιά να ξεπεράσουν τον φόβο τους με τη δύναμη της σκέψης και της φαντασίας (βασισμένο στις αρχές της κλινικής ύπνωσης) 

ΒΡΑΒΕΙΟ Ελληνικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου
YΠΟΨΗΦΙΟ Κρατικού Βραβείου Παιδικού Βιβλίου

Η Λελέκα είναι μια μικρή καμηλοπάρδαλη με ένα μεγάλο μυστικό. Φοβάται το ύψος και δεν μπορεί πια να το κρύψει. Κάθε φορά που προσπαθεί να σταθεί ολόκληρη όρθια, ζαλίζεται και κατεβάζει το κεφάλι. Μέχρι που, μια μέρα, ανακαλύπτει τυχαία ότι υπάρχουν πράγματα που τα άλλα ζώα φοβούνται, αλλά εκείνη όχι.

Συνειδητοποιεί ότι δεν είναι «φοβητσιάρα» μόνο και μόνο επειδή φοβάται ένα πράγμα –είναι τόσα εκείνα που δε φοβάται. Έτσι, αρχίζει να νοιώθει πιο δυνατή. Κι όταν μάλιστα μαθαίνει να χρησιμοποιεί τη δύναμη της σκέψης, καταφέρνει να ξεπεράσει τον φόβο της. Ορθώνει ανάστημα και σηκώνει κεφάλι!

Μέσα από την ιστορία, τα παιδιά μάθαίνουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμα και αν αμφιβάλλουν στην αρχή.

Ανακαλύπτουν, μαζί με την Λελέκα, πόσα δεν φοβούνται με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η δύναμη τους. Μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν τη δύναμη της σκέψης και της φαντασίας για να ξεπερνούν τους φόβους τους και να σηκώσουν κεφάλι.

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΔΩΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ AUDIOBOOK ΑΠΟ BOOKVOICE ΕΔΩ

«Μαµά, δεν το θέλω που φοβάµαι, αλλά δεν µπορώ να κάνω αλλιώς. Είναι τόσο ψηλά εκεί πάνω…». Η Λελέκα, βλέπετε, έχει ένα µυστικό: φοβάται το ύψος. Όµως µια µέρα ανακαλύπτει ότι υπάρχουν κι άλλα ζώα που φοβούνται:

Ο καλύτερός της φίλος, ο Γκρίµο το µαϊµουδάκι, φοβάται το σκοτάδι, αλλά εκείνη όχι.

Η Μελίνα η γατούλα φοβάται το νερό, αλλά εκείνη όχι.
Ο Ηλίας ο ελέφαντας φοβάται τα ποντίκια, αλλά εκείνη όχι!

Τελικά, η Λελέκα δεν είναι «φοβητσιάρα» µόνο και µόνο επειδή φοβάται το ύψος – εξάλλου, είναι τόσα εκείνα που δε φοβάται. Κι όταν µάλιστα µαθαίνει να χρησιµοποιεί τη δύναµη της σκέψης, τότε…

Θα τα καταφέρει η Λελέκα να ορθώσει ανάστημα και να σηκώσει κεφάλι;

Το βραβευμένο θεραπευτικό παραμύθι που βοηθάει τα παιδιά να ξεπεράσουν τους φόβους τους.
Με οδηγίες για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Κατεβάστε Δωρεάν

Κατεβάστε τον πρόλογο της Λελέκας και δύο επεξεργασμένες εικόνες του παραμυθιού για να τις χρωματίσουν τα παιδιά. Επιπλέον, εκτυπώστε τις ‘ασκήσεις’ όπου το παιδί ζωγραφίζει τον εαυτό του δυνατό και μερικά από αυτά που δεν φοβάται. Τέλος, μπορείτε να διαβάσετε μια συνέντευξη που έγινε με αφορμή την πρώτη έκδοση του παραμυθιού και ένα αρχείο……

Κατεβάστε τον πρόλογο

Κατεβάστε τον πρόλογο της ‘Λελέκας’ όπου περιγράφω τη δύναμη του θεραπευτικού παραμυθιού, τη σημασία να αφαιρεθεί η ταμπέλα του ‘φοβιτσιάρη’ και να υιοθετηθεί εκείνη του ικανού, αλλά και γιατί δεν είναι κάποιος φοβιτσι΄άρης επειδή φοβάται κατι.

Κατεβάστε την εικόνα

Εκτυπώστε την εικόνα του παραμυθιού χωρίς χρώμα για να την ζωγρφίσει το παίδι σας. Στην εικόνα, η Μελίνα η γάτα φοβάται το νερό και η Λελ΄έκα, σαν φίλη, κάνει το λαιμό της γέφυρα για να περάσει απέναντι.

Κατεβάστε την ‘άσκηση’

Εκτυπώστε την εικόνα και ζητήστε από το παιδί ή μαθητή να ζωγραφίσει αυτά που ΔΕΝ φοβάται. Επαινέσετε και ενθουσιαστείτε ανακαλύπτοντας ότι είναι περισσότερα αυτά που ΔΕΝ φοβάται από αυτά που φοβάται..!

Κατεβάστε την εικόνα

Εκτυπώστε την εικόνα του παραμυθιού χωρίς χρώμα για να την ζωγραφίσει το παίδι σας. Στην εικόνα η μαμά αγκαλιάζει την Λελέκα, της δίνει ασφάλεια και την εμψυχώνει. Με την ευκαιρία κάντε κι εσείς το ίδιο!

Κατεβάστε την άσκηση

Εκτυπώστε την εικόνα και ζητήστε από το παιδί ή μαθητή να ζωγραφίσει τον εαυτό του ΔΥΝΑΤΟ! Φεύγουμε από το τι δεν φοβ΄όμαστε και πηγαίνουμε στο που νιώθουμε δυνατοί για να αλλάξει ακόμα περισσότερο η αυτοεικόνα.

Κατεβάστε την συνέντευξη

Κατεβάστε την πρώτη συνέντευξη που παραχ΄ώρησα όταν κυκλοφόρησε το παραμύθι στην δημοσιογράφο Μαρία Ζαβιανέλη, η οποία δυστυχώς έφυγε νωρίς. Την ευχαριστώ γιατι ήταν η πρώτη που αγάπησε την Λελέκα.

Κατεβάστε το έντυπο.

Η Λελέκα μπήκε στο Πανεπιστήμιο! Κατεβάστε και διαβάστε το έντυπο ‘Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση’ σε μορφή ppt. Οι ιδέες και η κατασκευή της Λελέκας που φτιάχνουν για να περάσουν το μήνυμα στα παιδιά είναι αξιοθάυμαστες και αξιοζήλευτες. Μπράβο και σας ευχαριστώ! 

Τι Λένε για τα Παραμύθια

Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα Παιδικού βιβλίου 2013 από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου …γραμμική πλοκή, γλώσσα απλή και άμεση, με σωστό ρυθμό, συνοδεύει την πάλη του παιδιού με τους φόβους του και στο τέλος τη νίκη του. Η εικονογράφηση της Φραντσέσκας Ασσιρέλλι, λιτή και τρυφερή, συνοδεύει αρμονικά το κείμενο…

μια πολύ όμορφη ιστορία, αποτέλεσμα ισότιμης συνεργασίας μεταξύ συγγραφέα και εικονογράφου, που έχει στόχο να βοηθήσει τα μικρά παιδιά να ξεπεράσουν το στίγμα του φοβητσιάρη ή και του φοβικού. Πολύ καλαίσθητη η έκδοση, μεγάλου μεγέθους, με έξυπνες εικόνες …..
Διαβάστε περισσότερα από την Ελένη Σβορώνου εδώ

…αυτό το σκοπό εκπληρώνει το συγκεκριμένο βιβλίο. Θέλει να μάθει στο παιδί ένα απλό πρακτικό τρόπο να ξεπεράσει τους φόβους του και να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του… επειδή μάλλον δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς φοβίες, θα άξιζε να ανακαλύψετε μέσα από ένα γλυκό παραμύθι πόσο εύκολο είναι να ξεπερνιούνται εάν αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας γι’ αυτές
Διαβάστε περισσότερα από την Εύη Ξυραφά στο flowmagazine εδώ

.… η δύναμη της ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ είναι αυτή που μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας!!! Μια ιστορία που άρεσε πολύ στα παιδιά… Φτιάξαμε την “Σούπα των φόβων μας”… Ανακατεύουμε τους φόβους μας στο τσουκάλι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τραγουδάμε όλοι μαζί! Και τους τρώμε και είναι και πεντανόστιμοι!!!!
Διαβάστε περισσότερες υπέροχες ιδέες στο blog της Ευδοκίας Ξεφτέρη εδώ

… θα μείνω στο συναίσθημα του φόβου – γιατί είναι κάτι που απασχολεί πολύ, μικρούς και μεγάλους – και θα σας πάω σε ένα βιβλίο που προσωπικά με ενθουσίασε και προσωπικά το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πρόκειται για το “Η Λελέκα σηκώνει κεφάλι”…
 Φοίβη Λέκκα στο mothersblog.gr 

.… οι καλύτεροι και πιο έγκυροι κριτές αυτής της διαδικασίας είναι τα ίδια τα παιδιά… Διαβάζοντας (το παραμύθι «Η γουρούνα κάνει πάρτι») τους συνεπήρε και την άκουγαν με ιδιαίτερη προσήλωση …
Διαβάστε περισσότερα από την Ελένη Παπακώστα εδώ 

Ένα υπέροχο βιβλίο που διδάσκει στα παιδιά τη σημασία της φιλίας και της απλότητας ισοπεδώνοντας με χιούμορ τον κατεστημένο μύθο των μεγάλων που θέλει την επιτυχία και την χαρά δύο ασύμβατες και μακρινές έννοιες… Διαβάστε περισσότερα από την Ρομίνα Ξ΄ύδα εδώ 

…Μεσολάβησαν πολλά γεγονότα, αναξιοπρέπειες και ξιπασιές από μέρους της Γουρούνας έως ότου κατάλαβε πού βρίσκεται η επιτυχία και η χαρά· στη φιλία, στην άδολη αγάπη, στην κατανόηση, στα ευγενικά αισθήματα. Όλα τα παραπάνω εκφρασμένα (έμμετρα) χωρίς διδαχές ή νουθεσίες και παραδείγματα, παρά με χιούμορ, απλότητα και αθωότητα… Πολύ ωραία η εικονογράφηση του Γιώργου Σγουρού. Τρισχαριτωμένες οι φατσούλες των ζώων με την Καρυοφίλη μια κούκλα μοναχή. Διαβάστε περισσότερα από την Ελένη Σαραντίτη εδώ 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΤΗΝ ΛΕΛΚΑ ΣΕ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Η ιστοσελίδα και τα κείμενα της αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Επειδή στο παρελθόν ‘συνάδελφοι’ έχουν αντιγράψει το περιεχόμενο και το έχουν οικειοποιηθεί για δική τους προβολή, απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή χωρίς αναφορά στο όνομα μου και στη διεύθυνση της ιστοσελίδας (www.hypnosis.gr). Επιπλέον, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, διανομή και δημοσίευση – μερικής ή ολικής – των περιεχομένων της ιστοσελίδας με εμπορικούς σκοπούς χωρίς την γραπτή μου άδεια. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ακολουθείται ο δρόμος της νομικής οδού.