ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ

Τα βιβλία μου

Το τελευταίο μου βιβλίο από την Open University Press που περιγράφει μια μεθοδολογία ταχείας επίλυσης επίμονων προβλημάτων. Για coaches, συμβούλους και managers.

Διαβάστε περισσότερα

Το πρώτο βραβευμένο θεραπευτικό παραμύθι που βοηθάει τα παιδιά να ξεπεράσουν τους φόβους τους.Με οδηγίες για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε περισσότερα

Μια διασκεδαστική και διδακτική ιστορία που βοηθάει τα παιδιά να μεγαλώσουν χαρούμενα και πραγματικά επιτυχημένα!  Ποιος είναι ο πραγματικά επιτυχημένος;

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδικό στην Ελλάδα  βιβλίο-οδηγός με πρακτικές συμβουλές που μπορούν να εφαρμόσουν άμεσα οι εργαζόμενοι. Με ειδικές οδηγίες για όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης.

Διαβάστε περισσότερα

Συμμετοχές σε βιβλία (κεφάλαια)

The Practitioner’s Handbook of Team Coaching

Ένα μεγάλο βιβλίο για επαγγελματίες που team coaching με συμμετοχές από διεθνείς ειδικούς. Είχα την τιμή να συμμετέχω με ένα δικό μου κεφάλαιο τίτλο: Breaking the Pattern in Teams: When the Solution is the Problem.

Παραγγείλετε το εδώ

Σύγχρονες Ψυχοθεραπείες στην Ελλάδα

Πρόκειται για συλλογικό τόμο. Απευθύνεται σε επαγγελματίες και  παρουσιάζει μια ευρεία γκάμα προσεγγίσεων και μεθοδολογιών. Το δικό μου κεφάλαιο προσφέρει μια πρώτη εισαγωγή στην ύπνωση και έχει τίτλο: Εισαγωγή στην Επιστημονική Ύπνωση

Παραγγείλετε το εδω

Current Perspectives in Occupational Health Psychology

Ενα ακασημαϊκό βιβλίο με θέμα την οργανωσιακή ψυχολογία. Είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και το κεφάλαιο που έγραψα  έχει σχέση με το coaching psychology: Improving Employee Well-being: The Role of Coaching Psychology

Επικοινωνήστε μαζί μου

How the Solution Becomes the Problem (Microsoft case study)

Ένα  εκπαιδευτικό case study που ‘διδάσκει’ τη βραχεία στρατηγική προσέγγιση και απευθύνεται σε σχολές και σπουδαστε΄ς  Περιγράφει πώς η λύση αξιολόγησης προσωπικού της Microsoft δημιούργησε σοβαρά προβλήματα.

Παραγγείλετε το εδώ

Άρθρα – Δημοσιεύματα

Coaching hypnosis

Κατεβάστε και διαβάστε το άρθρο που εισήγαγε τον όρο ‘coaching hypnosis’ και δημοσιεύτηκε στο International Coaching Psychology Review. Ένα πρακτικό άρθρο με παραδείγματα που παρουσιάζει και ε΄να δείγμα των εκπαιδεύσεων μου.

Διαβάστε το άρθρο

Suggestive Techniques in Coaching

Κατεβάστε το άρθρο για τη χρήση των υποβολών στην coaching. Δημοσιεύτηκε στο Coaching: An International Journal of Theory, Research and Practice και αποτελεί ένα δείγμα των σεμιναρίων μου στις συγκεκριμένες τεχνικές.

Διαβάστε το άρθρο

Βραχεία στρατηγική προσέγγιση

Κατεβάστε και διαβάστε το αρθράκι-βιβλιοπαρουσίαση που εξηγεί τη βραχεία στρατηγική προσέγγιση στο coaching και πώς οι λύσεις τελικά μπορεί να είναι η αιτία των προβλημάτων μας. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Νέα Υγεία

Διαβάστε το άρθρο

Coaching in Greece

Όταν πρωτοξεκίνησε το περιοδικό AC Global Bulletin μου έγινε πρόσκληση να γράψω για το ξεκίνημα και την πορεία του coaching στην Ελλάδα. Μπορείτε να το κατεβάστε και να το διαβάστε πατώντας το σύνδεσμο που ακολουθεί.

Διαβάστε το άρθρο

Η ιστοσελίδα και τα κείμενα της αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Επειδή στο παρελθόν ‘συνάδελφοι’ έχουν αντιγράψει το περιεχόμενο και το έχουν οικειοποιηθεί για δική τους προβολή, απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή χωρίς αναφορά στο όνομα μου και στη διεύθυνση της ιστοσελίδας (www.hypnosis.gr). Επιπλέον, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, διανομή και δημοσίευση – μερικής ή ολικής – των περιεχομένων της ιστοσελίδας με εμπορικούς σκοπούς χωρίς την γραπτή μου άδεια. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ακολουθείται ο δρόμος της νομικής οδού.