ΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΥΠΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ

 

Η μαγνητική τομογραφία δεν είναι από τις αγαπημένες μου εξετάσεις. Ο περιορισμός χώρου και κίνησης είναι από τα πράγματα που με ζορίζουν. Όλοι

έχουμε κάτι που μας ζορίζει. Είναι φυσιολογικό. Μη νοσοποιείτε με τόση ευκολία τα συναισθήματα. Επειδή ένα συναίσθημα εκδηλώνετε πιο έντονα από το σύνηθες δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα σύμπτωμα.

Είναι λογικό όταν κάτι σας ζορίζει να υπάρχει η σκέψη της αποφυγής. Θα μπορούσα να βρω και εγώ τρόπο να μην μπω στην διαδικασία. Αλλά ξέρω πολύ καλά τι κάνει η αποφυγή.

Η αποφυγή μας μικραίνει και μετατρέπει το ‘ζόρι’ σε μεγαλύτερο φόβο.

Όταν πιεζόμαστε ή φοβόμαστε, ξεχνάμε την δύναμη που έχουμε να μας καλμάρουμε, να μας κατευθύνουμε και να δημιουργήσουμε τις εμπειρίες που επιθυμούμε.

Προσπαθώ να πράττω αυτά που κηρύττω, οπότε αξιοποίησα την ύπνωση  για να είναι πιο ευχάριστη η εμπειρία. Πριν γίνει η εξέταση, προετοιμάστηκα. Μην τα αφήνετε τελευταία στιγμή.

Χρειάζεται εξάσκηση από πριν έτσι ώστε  αν χρειαστείτε να εφαρμόσετε κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν να βγουν αυτόματα.

Έκανα την ύπνωση μου καθημερινά πριν την εξέταση με εστίαση σε τρία σημεία- με τις αντίστοιχες υποβολές:

1) Να είμαι πιο ήρεμος και να απορροφηθώ σε κάποιο τοπίο (παραλία)  που με ηρεμεί για να ξεχαστώ.
2) Να νιώσω την αίσθηση ότι είμαι σε πιο μεγάλο χώρο έτσι ώστε να αισθανθώ πιο άνετα και λιγότερο περιορισμένος.
3) Να τροποποιήσω την αίσθηση του χρόνου έτσι ώστε να μου φανεί πολύ πιο σύντομη η διαδικασία.

Έρχεται η ημέρα της εξέτασης. Είναι η σειρά μου και είμαι ο τελευταίος στη βάρδια της κυρίας που με έχει αναλάβει. Με ρωτάει με αυστηρό ύφος « Δεν πιστεύω να φοβάσαι και να έχουμε θέματα; Σχολάω σε λίγο!» Ήθελα πολύ να της πω αυτό που είχα κατά νου αλλά σκέφτηκα ‘θα σε κάνω post’. Προφανώς δεν έχει επίγνωση των μηνυμάτων που επικοινωνεί και που θα μπορούσε να οδηγήσει.

Χρειάζονται οι ειδικοί υγείας να καταλάβουν ότι τα λόγια τους, ειδικά σε ασθενείς που νιώθουν άγχος και φόβο, λειτουργούν σαν υποβολές. 

Μπαίνω στο ‘υπέροχο μηχάνημα’ και ξεκινάω για το χώρο που είχα διαλέξει. Μετά από λίγο αποφάσισα να αλλάζω διάφορους χώρους και σκέψεις. Έχετε κατά νου ότι δεν χρειάζεται να κολλάμε σε ένα σχέδιο που φτιάξαμε. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ευέλικτοι. Η ευελιξία συνδέεται στενά με την επιτυχία και την ψυχική υγεία.

Ένιωθα πράγματι τον χώρο πολύ μεγαλύτερο από την πραγματικότητα και μετά από αυτό που εγώ νόμιζα ότι ήταν 3 λεπτά, ακούω μια φωνή να λέει ότι τελειώνουμε σε λίγο (είχαν περάσει 20 λεπτά).  Στην ύπνωση  λέγεται time distortion και το έχετε βιώσει όλοι σας. Όλο και κάποια φορά κάτι σας έχει απορροφήσει τόσο πολύ που η μία ώρα φάνηκε σαν 10 λεπτά ή το αντίθετο. Τα 10 λεπτά περνούσαν επώδυνα αργά και φαινόταν σαν να μην έχουν τελειωμό.

Μπείτε και εσείς στην διαδικασία να τον προετοιμάζετε νοερά για πράγματα που έχετε σχεδιάσει και που σας ζορίζουν.  Εμπιστευτείτε και αξιοποιήστε περισσότερο τις δυνατότητες σας.

Η καθημερινότητα μας δίνει αρκετές ευκαιρίες για εξάσκηση και αυτό-βελτίωση.