ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Να μια άσκηση για μικρά παιδιά που ενδυναμώνει την αυτοπεποίθηση τους (κι όχι μόνο). Βασίζεται κατά πολύ στην ύπνωση χωρίς όμως να κάνει κανείς την επίσημη διαδικασία της ύπνωσης. Απλά, τα παιδιά περνούν ευχάριστα και οδηγούνται σε ευχάριστα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας την φαντασία τους.

Ξεκινήστε με την μαγική ζύμη!

Μαζί με το παιδί (ή παιδιά), βάζετε τα φανταστικά υλικά σε ένα εξίσου φανταστικό μπολ. Μπαίνει το αλεύρι, τα αυγά, το νερό και μετά τα συστατικά που θα κάνουν τα μπισκότα μαγικά.

Βάζετε μέσα στο μπολ όλους τους ανθρώπους που αγαπούν το παιδί. Ρωτήστε το παιδί να τους ονοματίσει (το βοηθάτε αν κολλήσει).

Ξεκινάτε με μια πρέζα από μαμά, μπαμπά, γιαγιά, παππού, θείο, ξαδέλφια, φίλους, κ.ο.κ.

Η μαγική ζύμη είναι έτοιμη! Μήπως άλλαξε με τα ειδικά συστατικά που βάλατε; Μήπως δυνάμωσε και φούσκωσε πολύ; Μήπως άλλαξε χρώμα; (τα παιδιά έχουν καταπληκτικές ιδέες οπότε απλά ρωτήστε τα).

Και τώρα πλάθετε τα μπισκότα (κάντε τις αντίστοιχες κινήσεις για να απορροφηθεί το παιδί στην άσκηση και να περάσουν αποτελεσματικότερα τα μηνύματα που θα ακολουθήσουν).

Τα βάζετε στο ταψί & στο φούρνο και είναι έτοιμα.

Ώρα να τα δοκιμάσουμε.

Όσο ‘τρώτε’ (και τρώει), τονίστε πόσο πιο ωραία σας κάνει να αισθάνεστε, περιγράψτε πώς σας κάνει να νιώθετε όλη αυτή η αγάπη (πίστη, ενδιαφέρον, δύναμη) που υπάρχει στη ζύμη. Ρωτήστε να σας πει και το παιδί πώς νοιώθει και ενισχύστε το.

Μπορεί να νιώθει έτσι κάθε φορά που θα τρώει ένα μαγικό μπισκότο, και μπορεί να φάει όποτε το επιθυμήσει. Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες φορές που θα το βοηθούσε να το φάει; Αν ναι, φανταστείτε το να γίνετε και παίξτε το ρόλο (π.χ. πηγαίνοντας σχολείο έχοντας φάει ένα μπισκότο). Αν όχι, απλά θα τρώει κάθε φορά που επιθυμεί να νιώθει ακόμα πιο ωραία.

Κι όταν τελειώσουν, δεν έχει παρά να φτιάξει κι άλλα. Ξέρει πια την συνταγή.

Καλή επιτυχία!