Θεραπευτικές Ιστορίες για Παιδιά

Θεραπευτικές ιστορίες για παιδιά!

Ένα ιδιαίτερο & πρακτικό σεμινάριο για γονείς!
Διοργανώνεται μια φορά το χρόνο.

Μάθετε βήμα βήμα πώς να βοηθήσετε το παιδί σας με τους φόβους του, τα άγχη του, τις δυσκολίες στην καθημερινότητα του, τους εφιάλτες του, την ανασφάλεια του. Μάθετε πώς να κατευθύνετε τη συμπεριφορά του και τον τρόπο που σκέφτεται ή/και να του μεταδώσετε μηνύματα μέσα από μια εξατομικευμένη θεραπευτική ιστορία. Βασιζόμαστε στις αρχές της ύπνωσης χωρίς να κάνουμε την επίσημη διαδικασία της ύπνωσης. Αυτό το αναλαμβάνει η ιστορία.

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ:

-Θα καθοδηγηθείτε βήμα βήμα για να δημιουργήσετε την θεραπευτική ιστορία που θα βοηθήσει το παιδί σας να αντιμετωπίσει αυτό που το φοβίζει και ό,τι το δυσκολεύει.
-Θα μάθετε πώς θα οδηγήσετε το παιδί σας να ταυτιστεί με τον πρωταγωνιστή ή την πρωταγωνίστρια της ιστορίας σας έτσι ώστε μέσα από την ταύτιση να υιοθετήσει τα μηνύματα, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές που θέλετε.
–Θα μάθετε πώς να εντάξετε τα θεραπευτικά ή διδακτικά μηνύματα (υποβολές) στην ιστορία για να ενισχύσετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.
–Θα μάθετε πώς μπορεί να συμμετέχει το ίδιο το παιδί στην ιστορία για να έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
–Θα διαβάσετε συγκεκριμένα παραδείγματα ιστοριών γονέων που έχουν συμμετάσχει σε αντίστοιχα σεμινάρια αλλά και ιστορίες που έχω χρησιμοποιήσει εγώ θεραπευτικά.

Φέρτε το ζήτημα που σας απασχολεί με το παιδί και ελάτε να φτιάξετε το πρώτο σας θεραπευτικό παραμύθι για να το βοηθήσετε αποτελεσματικότερα και με τρόπο που θα βελτιώσει τη σχέση σας.

Τελειώνοντας το σεμινάριο θα έχετε έτοιμη την πρώτη σας θεραπευτική ιστορία, θα ξέρετε στην πράξη πώς να δημιουργήσετε τις επόμενες όταν προκύψει η ανάγκη και … με μια άσκηση-έκπληξη θα βοηθήσετε τον εαυτό σας με κάποια παλιά σας ζητήματα!


Διάρκεια; 5 ώρες
Κόστος: 70 ευρώ (εκπτωτική τιμή)

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

-Το υλικό το σεμιναρίου.
-Το βραβευμένο θεραπευτικό παραμύθι μου: “Η Λελέκα Σηκώνει Κεφάλι: μάθε πώς τον φόβο να μειώσεις και εσύ κεφάλι να σηκώσεις” (Εκδόσεις Πατάκη).
-Το παραμύθι μου: “Η Γουρούνα κάνει Πάρτι: και μαζί με σένα μαθαίνει, αληθινή επιτυχία τι σημαίνει” (Εκδόσεις Πατάκη).
-Καφέ και σνακ.

ΓΙΑΤΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ;

παραμύθι για φόβο και φοβίες


Τα παραμύθια χρησιμοποιούνται από τους ειδικούς (ειδικά όσους έχουν εξειδικευτεί στη χρήση της κλινικής ύπνωσης) για την ενσωμάτωση των τεχνικών, υποβολών και κατευθύνσεων που θα βοηθήσουν το παιδί επειδή:

• Είναι ένα απλό μέσο επικοινωνίας που τα παιδιά γνωρίζουν, καταλαβαίνουν και μαθαίνουν εύκολα.
• Αξιοποιούν τη φαντασία και την τάση των παιδιών να βιώνουν έντονα τις καταστάσεις.
• Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να μάθουν μέσα από τη μίμηση και την ταύτιση με τους ήρωες της ιστορίας.
• Διδάσκουν αβίαστα, χωρίς να επιβάλλουν κάτι, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι αντιστάσεις των παιδιών στα μηνύματα που μεταδίδουν.
• Επιπλέον, προσφέρουν ελευθερία στους μικρούς να τις ακούσουν (ή να τις διαβάσουν) όσες φορές θέλουν, να δώσουν σημασία στα μηνύματα που αυτά θέλουν, να την σκεφτούν όσες φορές κι όποτε το θέλουν και να προτείνουν επιθυμητές αλλαγές στο περιεχόμενο και την κατεύθυνση της ιστορίας.
• Και φυσικά, εκτός του ότι μπορείτε να βοηθάτε το παιδί σας όταν το χρειάζεται, η επικοινωνία μέσα από μια ιστορία σας φέρνει πιο κοντά και ενισχύει την σχέση σας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ -ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΤΙΜΗ:

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Αν επιθυμείτε να ενημερωθείτε πρώτοι για το επόμενο σεμινάριο, επικοινωνήστε μαζί μου

 Η ιστοσελίδα και τα κείμενα της αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Επειδή στο παρελθόν ‘συνάδελφοι’ έχουν αντιγράψει το περιεχόμενο και το έχουν οικειοποιηθεί για δική τους προβολή, απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή χωρίς αναφορά στο όνομα μου και στη διεύθυνση της ιστοσελίδας (www.hypnosis.gr). Επιπλέον, απαγορεύεται η αναπαραγωγή, διανομή και δημοσίευση – μερικής ή ολικής – των περιεχομένων της ιστοσελίδας με εμπορικούς σκοπούς χωρίς την γραπτή μου άδεια. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ακολουθείται ο δρόμος της νομικής οδού.exercitation.